授業の 目標 Course Objectives
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日本の社会や文化,特にビジネスやサービスに関連したトピックを取り上げ,それらの知識を獲得すると同時に,高度な日本語文型や語彙を増やす。
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This course covers Japanese social and cultural topics, particularly those related to business and services. Students will broaden their knowledge on these topics while learning advanced Japanese sentence patterns and building their vocabulary.
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授業の 内容 Course Contents
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「日本の企業風土」「日本的経営」「日本型サービス」をトピックとして取り上げ,それぞれについて知ると同時に,それらのトピックを語る際に使われる語彙や文型について学び,自らがそれらを理解するのみでなく,使えるような課題を行う。ゲストスピーカーとして招き,ゲストスピーカーからの講義を軸として授業をすすめる。
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The course will address three topics: Japanese corporate culture, Japanese-style management, and Japanese-style services. In addition to gaining knowledge about these topics, students will learn the sentence patterns and vocabulary needed when they talk about the topics. This will enhance their personal understanding, and assignments will be given to ensure students can put the acquired knowledge into use. Guest speakers will be invited in to build the course based on their lectures.
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授業計画 Course Schedule
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1.
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授業概要
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2.
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「日本の企業風土」事前学習
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3.
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ゲストセッション①
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4.
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「日本の企業風土」事後学習①
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5.
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「日本の企業風土」事後学習②
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6.
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「日本的経営」事前学習
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7.
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ゲストセッション②
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8.
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「日本的経営」事後学習①
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9.
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「日本的経営」事後学習②
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10.
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「日本式サービス」事前学習
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11.
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ゲストセッション③
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12.
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「日本式サービス」事後学習①
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13.
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「日本式サービス」事後学習②
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14.
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まとめ・振り返り
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授業時間外 (予習・復習 等)の学習 Study Required Outside of Class
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成績評価 方法・基準 Evaluation
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種類(Kind) |
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割合(%) |
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基準(Criteria) |
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平常点(In-class Points) |
100
%
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授業への参加度(30%)
、宿題(25%)
、小レポート(3回)(45%)
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テキスト Textbooks
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参考文献 Readings
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その他 (HP等) Others (e.g. HP)
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ゲストとの調整により,扱うテーマの順番が変わる可能性がある。
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注意事項 Notice
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