日本語

Course Code etc
Academic Year 2024
College College of Business
Course Code BT374
Theme・Subtitle リーダーシップ教育の理論と実践
Class Format Face to face (all classes are face-to-face)
Class Format (Supplementary Items)
Campus
Campus
Semester Fall semester
DayPeriod・Room Thu.4
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Credits 2
Course Number BUS2010
Language Japanese
Class Registration Method "Other" Registration
Assigned Year 配当年次は開講学部のR Guideに掲載している科目表で確認してください。
Prerequisite Regulations
Acceptance of Other Colleges
Course Cancellation 〇(履修中止可/ Eligible for cancellation)
Online Classes Subject to 60-Credit Upper Limit
Relationship with Degree Policy
Notes コンセントレーション:マネジメント領域,コミュニケーション領域

【Course Objectives】

This course aims for students to acquire knowledge of leadership education and develop and evaluate leadership education practices.

【Course Contents】

This course focuses on leadership education. Students are introduced to basic concepts of leadership, learning, and motivation. Students attend lectures but are also exposed to a variety of other educational methods; they discuss theory and create new educational programs. Students are expected to demonstrate leadership, actively engage, and learn from others.

Japanese Items

【授業計画 / Course Schedule】

1 イントロダクション
2 ワークショップ開発の技法(1)
3 ワークショップ開発の技法(2)
4 ワークショップ開発の技法(3)
5 教育プログラムの評価方法(1)
6 教育プログラムの評価方法(2)
7 中間発表
8 ワークショップの開発(1)
9 ワークショップの開発(2)
10 ワークショップの実施(1)
11 ワークショップの実施(2)
12 ワークショップの評価(1)
13 ワークショップの評価(2)
14 振り返り
※上記はあくまで計画であり、参加受講生の関心によって授業内容は変更する可能性がある。

【活用される授業方法 / Teaching Methods Used】

板書 /Writing on the Board
スライド(パワーポイント等)の使用 /Slides (PowerPoint, etc.)
上記以外の視聴覚教材の使用 /Audiovisual Materials Other than Those Listed Above
個人発表 /Individual Presentations
グループ発表 /Group Presentations
ディスカッション・ディベート /Discussion/Debate
実技・実習・実験 /Practicum/Experiments/Practical Training
学内の教室外施設の利用 /Use of On-Campus Facilities Outside the Classroom
校外実習・フィールドワーク /Field Work
上記いずれも用いない予定 /None of the above

【授業時間外(予習・復習等)の学修 / Study Required Outside of Class】

毎授業ごとに、授業参加前の準備が必要となる。具体的な内容は授業ごとに指示するが、書籍・論文を読むことや、グループワークなどをおこなう時間が必要となる。

【成績評価方法・基準 / Evaluation】

種類 (Kind)割合 (%)基準 (Criteria)
平常点 (In-class Points)100 ゼミへの積極的な参加・ゼミ運営への貢献(60%)
提出された課題の質(40%)
備考 (Notes)

【テキスト / Textbooks】

なし/None

【参考文献 / Readings】

【履修にあたって求められる能力 / Abilities Required to Take the Course】

【学生が準備すべき機器等 / Equipment, etc., that Students Should Prepare】

【その他 / Others】

https://www.tate-lab.net/mt/
https://note.mu/tatthiy

【注意事項 / Notice】