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Course Code etc
Academic Year 2024
College University-wide Liberal Arts Courses (Comprehensive Courses)
Course Code FE503
Theme・Subtitle General understanding of agriculture and agricultural science
Class Format Face to face (all classes are face-to-face)
Class Format (Supplementary Items)
Campus Lecture
Campus Ikebukuro
Semester Spring Semester
DayPeriod・Room Tue.4
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Credits 2
Course Number CMP2531
Language English
Class Registration Method Exceptional Lottery Registration
Assigned Year 配当年次は開講学部のR Guideに掲載している科目表で確認してください。
Prerequisite Regulations
Acceptance of Other Colleges
Course Cancellation 〇(履修中止可/ Eligible for cancellation)
Online Classes Subject to 60-Credit Upper Limit
Relationship with Degree Policy 各授業科目は、学部・研究科の定める学位授与方針(DP)や教育課程編成の方針(CP)に基づき、カリキュラム上に配置されています。詳細はカリキュラム・マップで確認することができます。
Notes

【Course Objectives】

This course will provide insights regarding how we need to concern with agriculture and agricultural science by looking through a history and current issues of the agriculture and agricultural sciences.

【Course Contents】

We are currently facing to several agricultural problems coming from climate change, population pressure, resource limitation, and so on. This course will be helpful to understand the history and current issues on agriculture and agricultural science. Based on the comprehensive understanding of those points, we will discuss how the agriculture should be practicing.

Japanese Items

【授業計画 / Course Schedule】

1 Introduction and outline of course
2 Diverse fields on agricultural science
3 Contribution of agricultural science onto SDGs
4 Origin and advance of traditional agriculture: Overview
5 Origin and advance of traditional agriculture in Japan
6 History and impact of the Green revolution: Overview
7 The Green revolution in Asia (I)
8 The Green revolution in Asia (II)
9 The Green revolution in Latin America (I)
10 The Green revolution in Latin America (II)
11 Agriculture with biotechnology (I)
12 Agriculture with biotechnology (II)
13 Agriculture of the future
14 Review and wrap-up

【活用される授業方法 / Teaching Methods Used】

板書 /Writing on the Board
スライド(パワーポイント等)の使用 /Slides (PowerPoint, etc.)
上記以外の視聴覚教材の使用 /Audiovisual Materials Other than Those Listed Above
個人発表 /Individual Presentations
グループ発表 /Group Presentations
ディスカッション・ディベート /Discussion/Debate
実技・実習・実験 /Practicum/Experiments/Practical Training
学内の教室外施設の利用 /Use of On-Campus Facilities Outside the Classroom
校外実習・フィールドワーク /Field Work
上記いずれも用いない予定 /None of the above

【授業時間外(予習・復習等)の学修 / Study Required Outside of Class】

Related readings (research paper or newsletter) and preparation for personal or group presentations will be required.

【成績評価方法・基準 / Evaluation】

種類 (Kind)割合 (%)基準 (Criteria)
平常点 (In-class Points)100 最終レポート(Final Report)(30%)
Participation and attitude(30%)
Presentations (40%)
備考 (Notes)

【テキスト / Textbooks】

その他 (Others)
No assigned textbook.

【参考文献 / Readings】

その他 (Others)
Reference readings will be provided in class.

【履修にあたって求められる能力 / Abilities Required to Take the Course】

【学生が準備すべき機器等 / Equipment, etc., that Students Should Prepare】

【その他 / Others】

【注意事項 / Notice】

・F科目中級(外国語による総合系科目)
・他に特別外国人学生が履修
・この授業は英語で実施する
・履修者はTOEIC®L&R 550点相当以上の英語力を有することが望ましい
・2016年度以降入学者:多彩な学び
・2015年度以前入学者:主題別A