日本語 English
開講年度/ Academic YearAcademic Year |
20242024 |
科目設置学部/ CollegeCollege |
全学共通科目・全学共通カリキュラム(言語系)/University-wide Liberal Arts Courses (Language Courses)University-wide Liberal Arts Courses (Language Courses) |
科目コード等/ Course CodeCourse Code |
FN765/FN765FN765 |
テーマ・サブタイトル等/ Theme・SubtitleTheme・Subtitle |
|
授業形態/ Class FormatClass Format |
対面(全回対面)/Face to face (all classes are face-to-face)Face to face (all classes are face-to-face) |
授業形態(補足事項)/ Class Format (Supplementary Items)Class Format (Supplementary Items) |
|
授業形式/ Class StyleCampus |
語学/LanguageLanguage |
校地/ CampusCampus |
池袋/IkebukuroIkebukuro |
学期/ SemesterSemester |
春学期/Spring SemesterSpring Semester |
曜日時限・教室/ DayPeriod・RoomDayPeriod・Room |
火2/Tue.2 Tue.2 ログインして教室を表示する(Log in to view the classrooms.) |
単位/ CreditsCredits |
22 |
科目ナンバリング/ Course NumberCourse Number |
LNS2013 |
使用言語/ LanguageLanguage |
その他/OthersOthers |
履修登録方法/ Class Registration MethodClass Registration Method |
抽選登録/Lottery RegistrationLottery Registration(定員:30人/ Capacity:30) |
配当年次/ Assigned YearAssigned Year |
配当年次は開講学部のR Guideに掲載している科目表で確認してください。配当年次は開講学部のR Guideに掲載している科目表で確認してください。 |
先修規定/ Prerequisite RegulationsPrerequisite Regulations |
|
他学部履修可否/ Acceptance of Other CollegesAcceptance of Other Colleges |
|
履修中止可否/ Course CancellationCourse Cancellation |
×(履修中止不可/ Not eligible for cancellation) |
オンライン授業60単位制限対象科目/ Online Classes Subject to 60-Credit Upper LimitOnline Classes Subject to 60-Credit Upper Limit |
|
学位授与方針との関連/ Relationship with Degree PolicyRelationship with Degree Policy |
各授業科目は、学部・研究科の定める学位授与方針(DP)や教育課程編成の方針(CP)に基づき、カリキュラム上に配置されています。詳細はカリキュラム・マップで確認することができます。 |
備考/ NotesNotes |
プロジェクト領域 |
This course aims to enrich students' knowledge of the culture and society of Spanish-speaking regions while they actively learn the language through various class activities. The goal of this class is to provide students with an insight into the various cuisines of the Spanish-speaking world.
Based on the CEFR A2 level of Spanish language skills acquired in the mandatory and elective courses, this course will use CEFR B1 level materials. The overall theme of this course is entertainment in Spanish-speaking regions, with a focus on cooking, sports, fashion, and pop culture as specific subject matter. The courses in this area are also positioned as preparatory courses for academic courses.
Students will be able to know the diverse cuisines of the vast Spanish-speaking world. They will read one or two recipes per class, and Students will not only hone their reading skills and expand vocabulary in Spanish but also improve their listening comprehension. Students will also develop the ability to write and do presentation in Spanish.
1 | オリエンテーション、レシピ1 |
2 | レシピ2 |
3 | レシピ3 |
4 | レシピ4 |
5 | レシピ5 |
6 | グループ発表準備 |
7 | グループ発表1 |
8 | グループ発表2 |
9 | グループ発表3 |
10 | グループ発表4 |
11 | グループ発表5 |
12 | 復習1・個人発表準備1 |
13 | 復習2・個人発表準備2 |
14 | 個人発表、まとめ |
板書 /Writing on the Board
スライド(パワーポイント等)の使用 /Slides (PowerPoint, etc.)
上記以外の視聴覚教材の使用 /Audiovisual Materials Other than Those Listed Above
個人発表 /Individual Presentations
グループ発表 /Group Presentations
ディスカッション・ディベート /Discussion/Debate
実技・実習・実験 /Practicum/Experiments/Practical Training
学内の教室外施設の利用 /Use of On-Campus Facilities Outside the Classroom
校外実習・フィールドワーク /Field Work
上記いずれも用いない予定 /None of the above
毎授業の予習として、主に食材や料理に関する語彙の学習(毎週授業冒頭に単語テストを行う)。その他、グループ発表準備、個人発表準備(作文・動画)。
種類 (Kind) | 割合 (%) | 基準 (Criteria) |
---|---|---|
平常点 (In-class Points) | 100 |
グループ発表(30%) 個人発表(40%) 単語テスト等授業参加度(30%) |
備考 (Notes) | ||
その他 (Others) | |||||
---|---|---|---|---|---|
; puntoycoma (online) |
No | 著者名 (Author/Editor) | 書籍名 (Title) | 出版社 (Publisher) | 出版年 (Date) | ISBN/ISSN |
---|---|---|---|---|---|
1 | Marisa de Parada, Paloma Puente Ortega y Eugenia Mota | Descubre La gastronomía | Edelsa | 2019 | 9788490818534 |
2022年度に同じ担当者の「スタンダード2」を受講した人の履修はできません。
積極的に学ぶ、意欲のある学生を歓迎します。
質問は授業前後あるいはオフィスアワーで受け付けます。
携帯以外の、教材を読むためにインターネットが使用できる機器
母語話者は履修してはならない。単位修得できないため注意すること。
【履修目安】CEFR A2以上
母語話者は履修してはならない。単位修得できないため注意すること。
さまざまな授業活動によって能動的に言語を学びながら、スペイン語圏の文化や社会に関する教養を深めることを目指す。この授業では、スペイン語圏のさまざまな料理の見識を深めることを目標とする。
This course aims to enrich students' knowledge of the culture and society of Spanish-speaking regions while they actively learn the language through various class activities. The goal of this class is to provide students with an insight into the various cuisines of the Spanish-speaking world.
必修科目等で身に付けたCEFR A2レベルのスペイン語運用能力を土台とし、CEFR B1レベルの題材を使用する。科目の総合テーマは「スペイン語圏の「いま」を知る」で、具体的な題材として、料理、スポーツ、ファッション、ポップカルチャー等を扱う。また、本領域の科目はアカデミック領域の科目を受講するための準備段階にも位置づけられる。
この授業では、広大なスペイン語圏の多様な料理について知見を広める。1回の授業で1〜2種類のレシピを読み進め、スペイン語の読解力・語彙力に加え聴解力も伸ばしていく。また、スペイン語で平易な文を書き文章を書く力ならびに発表を通してプレゼンする力も培うことを目指す。
Based on the CEFR A2 level of Spanish language skills acquired in the mandatory and elective courses, this course will use CEFR B1 level materials. The overall theme of this course is entertainment in Spanish-speaking regions, with a focus on cooking, sports, fashion, and pop culture as specific subject matter. The courses in this area are also positioned as preparatory courses for academic courses.
Students will be able to know the diverse cuisines of the vast Spanish-speaking world. They will read one or two recipes per class, and Students will not only hone their reading skills and expand vocabulary in Spanish but also improve their listening comprehension. Students will also develop the ability to write and do presentation in Spanish.
1 | オリエンテーション、レシピ1 |
2 | レシピ2 |
3 | レシピ3 |
4 | レシピ4 |
5 | レシピ5 |
6 | グループ発表準備 |
7 | グループ発表1 |
8 | グループ発表2 |
9 | グループ発表3 |
10 | グループ発表4 |
11 | グループ発表5 |
12 | 復習1・個人発表準備1 |
13 | 復習2・個人発表準備2 |
14 | 個人発表、まとめ |
板書 /Writing on the Board
スライド(パワーポイント等)の使用 /Slides (PowerPoint, etc.)
上記以外の視聴覚教材の使用 /Audiovisual Materials Other than Those Listed Above
個人発表 /Individual Presentations
グループ発表 /Group Presentations
ディスカッション・ディベート /Discussion/Debate
実技・実習・実験 /Practicum/Experiments/Practical Training
学内の教室外施設の利用 /Use of On-Campus Facilities Outside the Classroom
校外実習・フィールドワーク /Field Work
上記いずれも用いない予定 /None of the above
毎授業の予習として、主に食材や料理に関する語彙の学習(毎週授業冒頭に単語テストを行う)。その他、グループ発表準備、個人発表準備(作文・動画)。
種類 (Kind) | 割合 (%) | 基準 (Criteria) |
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平常点 (In-class Points) | 100 |
グループ発表(30%) 個人発表(40%) 単語テスト等授業参加度(30%) |
備考 (Notes) | ||
その他 (Others) | |||||
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; puntoycoma (online) |
No | 著者名 (Author/Editor) | 書籍名 (Title) | 出版社 (Publisher) | 出版年 (Date) | ISBN/ISSN |
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1 | Marisa de Parada, Paloma Puente Ortega y Eugenia Mota | Descubre La gastronomía | Edelsa | 2019 | 9788490818534 |
2022年度に同じ担当者の「スタンダード2」を受講した人の履修はできません。
積極的に学ぶ、意欲のある学生を歓迎します。
質問は授業前後あるいはオフィスアワーで受け付けます。
携帯以外の、教材を読むためにインターネットが使用できる機器
母語話者は履修してはならない。単位修得できないため注意すること。
【履修目安】CEFR A2以上
母語話者は履修してはならない。単位修得できないため注意すること。