日本語

Course Code etc
Academic Year 2024
College University-wide Liberal Arts Courses (Language Courses)
Course Code FN765
Theme・Subtitle
Class Format Face to face (all classes are face-to-face)
Class Format (Supplementary Items)
Campus Language
Campus Ikebukuro
Semester Spring Semester
DayPeriod・Room Tue.2
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Credits 2
Course Number LNS2013
Language Others
Class Registration Method Lottery Registration(定員:30人/ Capacity:30)
Assigned Year 配当年次は開講学部のR Guideに掲載している科目表で確認してください。
Prerequisite Regulations
Acceptance of Other Colleges
Course Cancellation ×(履修中止不可/ Not eligible for cancellation)
Online Classes Subject to 60-Credit Upper Limit
Relationship with Degree Policy 各授業科目は、学部・研究科の定める学位授与方針(DP)や教育課程編成の方針(CP)に基づき、カリキュラム上に配置されています。詳細はカリキュラム・マップで確認することができます。
Notes プロジェクト領域

【Course Objectives】

This course aims to enrich students' knowledge of the culture and society of Spanish-speaking regions while they actively learn the language through various class activities. The goal of this class is to provide students with an insight into the various cuisines of the Spanish-speaking world.

【Course Contents】

Based on the CEFR A2 level of Spanish language skills acquired in the mandatory and elective courses, this course will use CEFR B1 level materials. The overall theme of this course is entertainment in Spanish-speaking regions, with a focus on cooking, sports, fashion, and pop culture as specific subject matter. The courses in this area are also positioned as preparatory courses for academic courses.

Students will be able to know the diverse cuisines of the vast Spanish-speaking world. They will read one or two recipes per class, and Students will not only hone their reading skills and expand vocabulary in Spanish but also improve their listening comprehension. Students will also develop the ability to write and do presentation in Spanish.

Japanese Items

【授業計画 / Course Schedule】

1 オリエンテーション、レシピ1
2 レシピ2
3 レシピ3
4 レシピ4
5 レシピ5
6 グループ発表準備
7 グループ発表1
8 グループ発表2
9 グループ発表3
10 グループ発表4
11 グループ発表5
12 復習1・個人発表準備1
13 復習2・個人発表準備2
14 個人発表、まとめ

【活用される授業方法 / Teaching Methods Used】

板書 /Writing on the Board
スライド(パワーポイント等)の使用 /Slides (PowerPoint, etc.)
上記以外の視聴覚教材の使用 /Audiovisual Materials Other than Those Listed Above
個人発表 /Individual Presentations
グループ発表 /Group Presentations
ディスカッション・ディベート /Discussion/Debate
実技・実習・実験 /Practicum/Experiments/Practical Training
学内の教室外施設の利用 /Use of On-Campus Facilities Outside the Classroom
校外実習・フィールドワーク /Field Work
上記いずれも用いない予定 /None of the above

【授業時間外(予習・復習等)の学修 / Study Required Outside of Class】

毎授業の予習として、主に食材や料理に関する語彙の学習(毎週授業冒頭に単語テストを行う)。その他、グループ発表準備、個人発表準備(作文・動画)。

【成績評価方法・基準 / Evaluation】

種類 (Kind)割合 (%)基準 (Criteria)
平常点 (In-class Points)100 グループ発表(30%)
個人発表(40%)
単語テスト等授業参加度(30%)
備考 (Notes)

【テキスト / Textbooks】

その他 (Others)
; puntoycoma (online)

【参考文献 / Readings】

No著者名 (Author/Editor)書籍名 (Title)出版社 (Publisher)出版年 (Date)ISBN/ISSN
1 Marisa de Parada, Paloma Puente Ortega y Eugenia Mota Descubre La gastronomía Edelsa 2019 9788490818534

【履修にあたって求められる能力 / Abilities Required to Take the Course】

2022年度に同じ担当者の「スタンダード2」を受講した人の履修はできません。
積極的に学ぶ、意欲のある学生を歓迎します。
質問は授業前後あるいはオフィスアワーで受け付けます。

【学生が準備すべき機器等 / Equipment, etc., that Students Should Prepare】

携帯以外の、教材を読むためにインターネットが使用できる機器

【その他 / Others】

母語話者は履修してはならない。単位修得できないため注意すること。

【注意事項 / Notice】

【履修目安】CEFR A2以上
母語話者は履修してはならない。単位修得できないため注意すること。