日本語

Course Code etc
Academic Year 2024
College College of Tourism
Course Code HA008
Theme・Subtitle
Class Format Face to face (all classes are face-to-face)
Class Format (Supplementary Items)
Campus Lecture
Campus Niiza
Semester Fall semester
DayPeriod・Room Mon.1
ログインして教室を表示する(Log in to view the classrooms.)
Credits 2
Course Number TRS1100
Language Japanese
Class Registration Method Course Code Registration
Assigned Year 配当年次は開講学部のR Guideに掲載している科目表で確認してください。
Prerequisite Regulations
Acceptance of Other Colleges 履修登録システムの『他学部・他研究科履修不許可科目一覧』で確認してください。
Course Cancellation 〇(履修中止可/ Eligible for cancellation)
Online Classes Subject to 60-Credit Upper Limit
Relationship with Degree Policy 各授業科目は、学部・研究科の定める学位授与方針(DP)や教育課程編成の方針(CP)に基づき、カリキュラム上に配置されています。詳細はカリキュラム・マップで確認することができます。
Notes

【Course Objectives】

Understanding tourism as a business system from the points of view of the basic theories and knowledge of business management studies.

【Course Contents】

In addition to introducing the basic theories, knowledge, and framework of business management studies, the unique characteristics of the tourism industry or tourism-related industry will be explained from the perspective of business management.

Japanese Items

【授業計画 / Course Schedule】

1 イントロダクション
2 観光産業の構造
3 観光市場
4 観光商品
5 観光の価格戦略
6 観光の流通戦略
7 観光のプロモーション戦略
8 観光の競争戦略
9 競争環境の分析
10 観光の財務戦略
11 観光の組織戦略
12 観光の人的資源管理
13 観光の倫理・法令遵守
14 まとめ

【活用される授業方法 / Teaching Methods Used】

板書 /Writing on the Board
スライド(パワーポイント等)の使用 /Slides (PowerPoint, etc.)
上記以外の視聴覚教材の使用 /Audiovisual Materials Other than Those Listed Above
個人発表 /Individual Presentations
グループ発表 /Group Presentations
ディスカッション・ディベート /Discussion/Debate
実技・実習・実験 /Practicum/Experiments/Practical Training
学内の教室外施設の利用 /Use of On-Campus Facilities Outside the Classroom
校外実習・フィールドワーク /Field Work
上記いずれも用いない予定 /None of the above

【授業時間外(予習・復習等)の学修 / Study Required Outside of Class】

授業計画に示した項目について,また,講義で扱われた事柄について,各種文献やインターネット等で自ら調べ,知識メモを作成する.なおこの知識メモは提出物ではない.

【成績評価方法・基準 / Evaluation】

種類 (Kind)割合 (%)基準 (Criteria)
筆記試験 (Written Exam) 90
平常点 (In-class Points)10 授業中の提出物、出席点を加味することがある(10%)
備考 (Notes)

【テキスト / Textbooks】

その他 (Others)
資料は適宜配付する

【参考文献 / Readings】

その他 (Others)
講義中に適宜紹介する

【履修にあたって求められる能力 / Abilities Required to Take the Course】

【学生が準備すべき機器等 / Equipment, etc., that Students Should Prepare】

【その他 / Others】

【注意事項 / Notice】