日本語

Course Code etc
Academic Year 2024
College College of Tourism
Course Code HA417
Theme・Subtitle
Class Format Face to face (all classes are face-to-face)
Class Format (Supplementary Items)
Campus Practical Training
Campus Niiza
Semester Full year
DayPeriod・Room Tue.2
ログインして教室を表示する(Log in to view the classrooms.)
Credits 2
Course Number TRM3100
Language Japanese
Class Registration Method "Other" Registration
Assigned Year 配当年次は開講学部のR Guideに掲載している科目表で確認してください。
Prerequisite Regulations
Acceptance of Other Colleges 履修登録システムの『他学部・他研究科履修不許可科目一覧』で確認してください。
Course Cancellation ×(履修中止不可/ Not eligible for cancellation)
Online Classes Subject to 60-Credit Upper Limit
Relationship with Degree Policy 各授業科目は、学部・研究科の定める学位授与方針(DP)や教育課程編成の方針(CP)に基づき、カリキュラム上に配置されています。詳細はカリキュラム・マップで確認することができます。
Notes

【Course Objectives】

This Internship is a program to learn the practical, on-site tourism business and community activity. Through work experience in companies related to tourism, such as travel agency, hotels, transportation (airline, railway etc.), and seeing various efforts at local sites being created around the country, we aim to provide students with the opportunity to acquire “on-site power” in regions and companies supporting tourism.

【Course Contents】

This internship program consists of preliminary study program, retrospective review and summary of results, focusing on practical training in companies and regions during the 3rd year summer vacation period. The spring semester class prepares students for practical training during the summer vacation, following on from company and industry research, and area studies, learning the manners and attitudes that should be acquired entering the bussines person. In Fall semester, we will review each student’s experience, summarize the results, and share issues with your classmates. Through such a process, we will highlight what was learned in College of Tourism over two years in practice, while deepening consideration on one’s own career path, and identify issues to be studied from now on entering the society.

Japanese Items

【授業計画 / Course Schedule】

1 オリエンテーション
(インターンシップの心構え、授業の進め方など)
2 実習に向けた指導(1)
3 実習に向けた指導(2)
4 実習に向けた指導(3)
5 実習に向けた指導(4)
6 実習に向けた指導(5)
7 実習に向けた指導(6)
8 実習に向けた指導(7)
9 実習1
10 実習2
11 実習3
12 実習4
13 実習5
14 実習6
15 実習7
16 実習8
17 実習9
18 実習10
19 実習11
20 実習12
21 実習13
22 実習14
23 実習振り返り
24 成果報告書指導(1)
25 成果報告書指導(2)
26 成果報告会リハーサル
27 成果報告会
28 成果報告書指導

【活用される授業方法 / Teaching Methods Used】

板書 /Writing on the Board
スライド(パワーポイント等)の使用 /Slides (PowerPoint, etc.)
上記以外の視聴覚教材の使用 /Audiovisual Materials Other than Those Listed Above
個人発表 /Individual Presentations
グループ発表 /Group Presentations
ディスカッション・ディベート /Discussion/Debate
実技・実習・実験 /Practicum/Experiments/Practical Training
学内の教室外施設の利用 /Use of On-Campus Facilities Outside the Classroom
校外実習・フィールドワーク /Field Work
上記いずれも用いない予定 /None of the above

【授業時間外(予習・復習等)の学修 / Study Required Outside of Class】

授業時に必要に応じて指示します。

【成績評価方法・基準 / Evaluation】

種類 (Kind)割合 (%)基準 (Criteria)
平常点 (In-class Points)100 授業に対する意欲・参加態度、発表内容など(100%)
備考 (Notes)

【テキスト / Textbooks】

なし/None

【参考文献 / Readings】

【履修にあたって求められる能力 / Abilities Required to Take the Course】

【学生が準備すべき機器等 / Equipment, etc., that Students Should Prepare】

【その他 / Others】

授業開始前に履修者の選考(書類審査・面接)を行います。
4月はじめのガイダンスで説明を行いますので,希望者は必ず参加してください。

【注意事項 / Notice】

本科目は、インターンシップ、就業体験、その他の学外活動等による実践的な学びを中心に構成する授業である。