日本語

Course Code etc
Academic Year 2023
College College of Tourism
Course Code automatic registration
Theme・Subtitle
Class Format Face to face (all classes are face-to-face)
Class Format (Supplementary Items)
Campus
Campus Niiza
Semester Fall semester
DayPeriod・Room Mon.4
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Credits 2
Course Number TRM2003
Language Others
Class Registration Method Automatic Registration
Assigned Year 配当年次は開講学部のR Guideに掲載している科目表で確認してください。
Prerequisite Regulations
Acceptance of Other Colleges
Course Cancellation
Online Classes Subject to 60-Credit Upper Limit
Relationship with Degree Policy
Notes

【Course Objectives】

In addition to group work methods and presentation skills, students will understand the basic approach of tourism management.

【Course Contents】

Through group work to complete a business plan, students will understand the basic concepts of business management and learn about issues of innovation in the tourism field.

Japanese Items

【授業計画 / Course Schedule】

1 ビジネスプランニングの基礎:ビジネスの価値
2 観光経営学の基礎:取引関係の理解
3 ビジネスプランニングの基礎:中間報告1
4 観光経営学の基礎:プロセスとしての競争
5 ビジネスプランニングの基礎:ビジネスの収支計算
6 観光経営学の基礎:産業のライフサイクル
7 ビジネスプランニングの基礎:中間報告2
8 観光経営学の基礎:流通システムのマネジメント
9 ビジネスプランニングの基礎:事業計画書とプレゼンテーション1
10 観光経営学の基礎:顧客関係のマネジメント
11 ビジネスプランニングの基礎:事業計画とプレゼンテーション2
12 観光経営学の基礎:ブランドのマネジメント
13 ビジネスプランニングの基礎:最終報告
14 まとめ

【活用される授業方法 / Teaching Methods Used】

板書 /Writing on the Board
スライド(パワーポイント等)の使用 /Slides (PowerPoint, etc.)
上記以外の視聴覚教材の使用 /Audiovisual Materials Other than Those Listed Above
個人発表 /Individual Presentations
グループ発表 /Group Presentations
ディスカッション・ディベート /Discussion/Debate
実技・実習・実験 /Practicum/Experiments/Practical Training
学内の教室外施設の利用 /Use of On-Campus Facilities Outside the Classroom
校外実習・フィールドワーク /Field Work
上記いずれも用いない予定 /None of the above

【授業時間外(予習・復習等)の学修 / Study Required Outside of Class】

同一担当者の演習(2年)Aを履修していること。

【成績評価方法・基準 / Evaluation】

種類 (Kind)割合 (%)基準 (Criteria)
平常点 (In-class Points)100 最終プレゼンテーション(50%)
出席・授業への取り組み(50%)
備考 (Notes)

【テキスト / Textbooks】

なし/None

【参考文献 / Readings】

【履修にあたって求められる能力 / Abilities Required to Take the Course】

【学生が準備すべき機器等 / Equipment, etc., that Students Should Prepare】

【その他 / Others】

【注意事項 / Notice】