日本語

Course Code etc
Academic Year 2024
College College of Tourism
Course Code HA627
Theme・Subtitle 研究の基礎を学習する
Class Format Face to face (all classes are face-to-face)
Class Format (Supplementary Items)
Campus Seminar
Campus Niiza
Semester Spring Semester
DayPeriod・Room Wed.2
ログインして教室を表示する(Log in to view the classrooms.)
Credits 2
Course Number TRM2003
Language Others
Class Registration Method "Other" Registration
Assigned Year 配当年次は開講学部のR Guideに掲載している科目表で確認してください。
Prerequisite Regulations
Acceptance of Other Colleges 履修登録システムの『他学部・他研究科履修不許可科目一覧』で確認してください。
Course Cancellation ×(履修中止不可/ Not eligible for cancellation)
Online Classes Subject to 60-Credit Upper Limit
Relationship with Degree Policy 各授業科目は、学部・研究科の定める学位授与方針(DP)や教育課程編成の方針(CP)に基づき、カリキュラム上に配置されています。詳細はカリキュラム・マップで確認することができます。
Notes

【Course Objectives】

Students will learn the basics of research on the theme of hospitality. Students will also gain the ability to think and act independently, and through joint study students will gain the attitude and skills to learn together.

【Course Contents】

Students will study literature used in tourism research. Students will learn the basics and skills of research. Students will practice working autonomously through group work and conducting seminars.

Japanese Items

【授業計画 / Course Schedule】

1 Introduction
2 文献についてーレポートの書き方
3 情報検索方法ー講習会
4 グループワーク1ー調査方法
5 グループワーク2ー調査方法
6 グループワーク3ー調査方法
7 グループ別調査結果発表
8 グループワーク4ー調査合宿の事前調査
9 グループワーク5ー調査合宿の事前調査
10 グループワーク6ー調査合宿の事前調査
11 調査計画の確定
12 夏の合宿調査の準備1
13 夏の合宿調査の準備2
14 まとめ

【活用される授業方法 / Teaching Methods Used】

板書 /Writing on the Board
スライド(パワーポイント等)の使用 /Slides (PowerPoint, etc.)
上記以外の視聴覚教材の使用 /Audiovisual Materials Other than Those Listed Above
個人発表 /Individual Presentations
グループ発表 /Group Presentations
ディスカッション・ディベート /Discussion/Debate
実技・実習・実験 /Practicum/Experiments/Practical Training
学内の教室外施設の利用 /Use of On-Campus Facilities Outside the Classroom
校外実習・フィールドワーク /Field Work
上記いずれも用いない予定 /None of the above

【授業時間外(予習・復習等)の学修 / Study Required Outside of Class】

新聞を読む習慣を身につけること。

【成績評価方法・基準 / Evaluation】

種類 (Kind)割合 (%)基準 (Criteria)
平常点 (In-class Points)100 最終レポート(Final Report)(40%)
授業中の発言, 質問(30%)
グループ発表(30%)
備考 (Notes)

【テキスト / Textbooks】

その他 (Others)
大学図書館の資料やデータベースを使用する

【参考文献 / Readings】

その他 (Others)
適宜授業中に紹介する

【履修にあたって求められる能力 / Abilities Required to Take the Course】

【学生が準備すべき機器等 / Equipment, etc., that Students Should Prepare】

【その他 / Others】

適宜授業中に紹介する

【注意事項 / Notice】