日本語

Course Code etc
Academic Year 2024
College College of Tourism
Course Code HA630
Theme・Subtitle 施設・空間の理解と分析
Class Format Face to face (all classes are face-to-face)
Class Format (Supplementary Items)
Campus Seminar
Campus Niiza
Semester Fall semester
DayPeriod・Room Mon.4
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Credits 2
Course Number TRM2003
Language Others
Class Registration Method "Other" Registration
Assigned Year 配当年次は開講学部のR Guideに掲載している科目表で確認してください。
Prerequisite Regulations
Acceptance of Other Colleges 履修登録システムの『他学部・他研究科履修不許可科目一覧』で確認してください。
Course Cancellation ×(履修中止不可/ Not eligible for cancellation)
Online Classes Subject to 60-Credit Upper Limit
Relationship with Degree Policy 各授業科目は、学部・研究科の定める学位授与方針(DP)や教育課程編成の方針(CP)に基づき、カリキュラム上に配置されています。詳細はカリキュラム・マップで確認することができます。
Notes

【Course Objectives】

The purpose of this exercise is to consider the facilities and spaces available for tourism.

【Course Contents】

In autumn term, students will draw the sketchs and make models of the "places" that they visit in summer. Through this work, students will improve the ability to grasp the actual space from the drawings. In addition, students decide the field study sites and survey spots to visite in third grade.

Japanese Items

【授業計画 / Course Schedule】

1 夏期休暇中の空間体験の報告
2 調査対象地の地理的特性、文化的特徴
3 調査対象の建築的特性
4 調査旅行計画の検討
5 共用データの確認と役割分担
6 調査旅行冊子の作成
7 調査旅行の報告と反省
8 調査空間の紹介1
9 調査空間の紹介2
10 調査空間の紹介3
11 調査手順の改善検討
12 次年度調査対象地の検討1、報告書の作成
13 次年度調査対象地の検討2、報告書の作成
14 報告書の発表・評価と次年度計画

【活用される授業方法 / Teaching Methods Used】

板書 /Writing on the Board
スライド(パワーポイント等)の使用 /Slides (PowerPoint, etc.)
上記以外の視聴覚教材の使用 /Audiovisual Materials Other than Those Listed Above
個人発表 /Individual Presentations
グループ発表 /Group Presentations
ディスカッション・ディベート /Discussion/Debate
実技・実習・実験 /Practicum/Experiments/Practical Training
学内の教室外施設の利用 /Use of On-Campus Facilities Outside the Classroom
校外実習・フィールドワーク /Field Work
上記いずれも用いない予定 /None of the above

【授業時間外(予習・復習等)の学修 / Study Required Outside of Class】

演習で学んだ知識と手法を使って、実際に目にする平面図から空間を把握したり、自ら訪れた空間を合理的に図化する練習を繰り返し、身につけること。

【成績評価方法・基準 / Evaluation】

種類 (Kind)割合 (%)基準 (Criteria)
平常点 (In-class Points)100 出席・授業への取り組み(50%)
課題(複数回)(50%)
備考 (Notes)

【テキスト / Textbooks】

なし/None

【参考文献 / Readings】

【履修にあたって求められる能力 / Abilities Required to Take the Course】

協調性、リーダーシップ、分析力、プレゼンテーション力、責任感、探究心

【学生が準備すべき機器等 / Equipment, etc., that Students Should Prepare】

定規やカッター、カッターボードなど工作道具

【その他 / Others】

【注意事項 / Notice】