日本語

Course Code etc
Academic Year 2025
College College of Tourism
Course Code HA661
Theme・Subtitle
Class Format Face to face (all classes are face-to-face)
Class Format (Supplementary Items)
Campus Seminar
Campus Niiza
Semester Spring Semester
DayPeriod・Room Mon.5
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Credits 2
Course Number TRM3003
Language Others
Class Registration Method "Other" Registration
Assigned Year 配当年次は開講学部のR Guideに掲載している科目表で確認してください。
Prerequisite Regulations
Acceptance of Other Colleges 履修登録システムの『他学部・他研究科履修不許可科目一覧』で確認してください。
Course Cancellation ×(履修中止不可/ Not eligible for cancellation)
Online Classes Subject to 60-Credit Upper Limit
Relationship with Degree Policy 各授業科目は、学部・研究科の定める学位授与方針(DP)や教育課程編成の方針(CP)に基づき、カリキュラム上に配置されています。詳細はカリキュラム・マップで確認することができます。
Notes

【Course Objectives】

As a continuation of second year, students will learn perspectives and methods for proposing solutions to tourism and regional issues.

【Course Contents】

Students will discover and actualize the appeal of a tourist site or region and learn methods for linking this to drawing in customers, while reading research papers on tourism planning and learning the method for writing research papers.

Japanese Items

【授業計画 / Course Schedule】

1 ガイダンス
2 分析手法についての文献講読1
3 分析手法についての文献講読2
4 分析手法についての文献講読3
5 分析の実践1
6 分析の実践2
7 分析結果の発表1
8 分析結果の発表2
9 調査準備1(調査テーマおよび調査対象地の選定1)
10 調査準備2(調査テーマおよび調査対象地の選定2)
11 調査準備3(調査対象地の情報収集と共有、調査項目の検討)
12 調査準備4(調査項目の確定、行程の調整)
13 調査準備5(調査計画の点検)
14 まとめ

【活用される授業方法 / Teaching Methods Used】

板書 /Writing on the Board
スライド(パワーポイント等)の使用 /Slides (PowerPoint, etc.)
上記以外の視聴覚教材の使用 /Audiovisual Materials Other than Those Listed Above
個人発表 /Individual Presentations
グループ発表 /Group Presentations
ディスカッション・ディベート /Discussion/Debate
実技・実習・実験 /Practicum/Experiments/Practical Training
学内の教室外施設の利用 /Use of On-Campus Facilities Outside the Classroom
校外実習・フィールドワーク /Field Work
上記いずれも用いない予定 /None of the above

【授業時間外(予習・復習等)の学修 / Study Required Outside of Class】

調査の実施にあたっては,自ら行程管理を行い,計画的に進めること。また,各自・グループの作業成果を発表する際には,入念な準備を行うこと。

【成績評価方法・基準 / Evaluation】

種類 (Kind)割合 (%)基準 (Criteria)
平常点 (In-class Points)100 ゼミ中の発表,討論への参加状況,およびレポートを総合的に評価(100%)(100%)
備考 (Notes)

【テキスト / Textbooks】

なし/None

【参考文献 / Readings】

その他 (Others)
演習中に適宜紹介する。

【履修にあたって求められる能力 / Abilities Required to Take the Course】

【学生が準備すべき機器等 / Equipment, etc., that Students Should Prepare】

【その他 / Others】

【注意事項 / Notice】