日本語

Course Code etc
Academic Year 2023
College College of Tourism
Course Code automatic registration
Theme・Subtitle
Class Format Face to face (all classes are face-to-face)
Class Format (Supplementary Items)
Campus
Campus Niiza
Semester Spring Semester
DayPeriod・Room Thu.4
ログインして教室を表示する(Log in to view the classrooms.)
Credits 2
Course Number TRM1000
Language Japanese
Class Registration Method Automatic Registration
Assigned Year 配当年次は開講学部のR Guideに掲載している科目表で確認してください。
Prerequisite Regulations
Acceptance of Other Colleges
Course Cancellation
Online Classes Subject to 60-Credit Upper Limit
Relationship with Degree Policy
Notes 2020年度以降入学者対象

【Course Objectives】

Students are expected to acquire knowledge and technique, which are the foundation of independent learning and research at College of Tourism.

【Course Contents】

Through presentations and discussions, students are expected to establish their
independence and cultivate communication skills. They are expected to
clarify their academic interests by preparation of reports. Through these works, students are expected to acquire the theories and keywords learned in the required subject “Introduction to Tourism Studies” and deepen their understanding of tourism phenomena. The contents, procedures and tasks vary by class and the instructor in charge.

Japanese Items

【授業計画 / Course Schedule】

1 オリエンテーション
2 観光の現在
3 観光行動の対象と行動
4 観光行動の対象と行動
5 観光史
6 観光史
7 観光と資源
8 観光と資源
9 観光と文化
10 観光と文化
11 観光と経済
12 観光と経済
13 観光と地域社会
14 観光と地域社会

【活用される授業方法 / Teaching Methods Used】

板書 /Writing on the Board
スライド(パワーポイント等)の使用 /Slides (PowerPoint, etc.)
上記以外の視聴覚教材の使用 /Audiovisual Materials Other than Those Listed Above
個人発表 /Individual Presentations
グループ発表 /Group Presentations
ディスカッション・ディベート /Discussion/Debate
実技・実習・実験 /Practicum/Experiments/Practical Training
学内の教室外施設の利用 /Use of On-Campus Facilities Outside the Classroom
校外実習・フィールドワーク /Field Work
上記いずれも用いない予定 /None of the above

【授業時間外(予習・復習等)の学修 / Study Required Outside of Class】

必要に応じて担当教員が指示する。

【成績評価方法・基準 / Evaluation】

種類 (Kind)割合 (%)基準 (Criteria)
平常点 (In-class Points)100 授業への出席や貢献度,リアクションペーパーやレポート,課題の達成度などにより評価する(100%)
備考 (Notes)

【テキスト / Textbooks】

No著者名 (Author/Editor)書籍名 (Title)出版社 (Publisher)出版年 (Date)ISBN/ISSN
1 前田 勇編著 新現代観光総論 第3版 学文社 2019 9784762029172

【参考文献 / Readings】

その他 (Others)
授業で指示する。

【履修にあたって求められる能力 / Abilities Required to Take the Course】

【学生が準備すべき機器等 / Equipment, etc., that Students Should Prepare】

【その他 / Others】

【注意事項 / Notice】