日本語

Course Code etc
Academic Year 2024
College College of Tourism
Course Code HB652
Theme・Subtitle
Class Format Face to face (all classes are face-to-face)
Class Format (Supplementary Items)
Campus Seminar
Campus Niiza
Semester Fall semester
DayPeriod・Room Mon.5
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Credits 2
Course Number TRM3003
Language Others
Class Registration Method "Other" Registration
Assigned Year 配当年次は開講学部のR Guideに掲載している科目表で確認してください。
Prerequisite Regulations
Acceptance of Other Colleges 履修登録システムの『他学部・他研究科履修不許可科目一覧』で確認してください。
Course Cancellation ×(履修中止不可/ Not eligible for cancellation)
Online Classes Subject to 60-Credit Upper Limit
Relationship with Degree Policy 各授業科目は、学部・研究科の定める学位授与方針(DP)や教育課程編成の方針(CP)に基づき、カリキュラム上に配置されています。詳細はカリキュラム・マップで確認することができます。
Notes

【Course Objectives】

The purpose of this seminar is to cultivate perspectives based on sociology and cultural anthropology from which to analyze tourism phenomena in terms of “culture”.

【Course Contents】

Based on the foundation acquired in the 2nd year seminars, we will jointly conduct research focused on specific issues, in order to examine the relationship between culture and tourism in a more specialized manner. Based on the results of seminar (3rd year) A, we will examine the findings, and these will be developed on a deeper level.

Japanese Items

【授業計画 / Course Schedule】

1 オリエンテーション
2 事例調査成果の検討(1)
3 事例調査成果の検討(2)
4 事例調査成果の検討(3)
5 事例調査成果の検討(4)
6 関連文献調査とその検討(1)
7 関連文献調査とその検討(2)
8 関連文献調査とその検討(3)
9 関連文献調査とその検討(4)
10 研究成果のとりまとめ(1)
11 研究成果のとりまとめ(2)
12 研究成果の発表(1)
13 研究成果の発表(2)
14 まとめ

【活用される授業方法 / Teaching Methods Used】

板書 /Writing on the Board
スライド(パワーポイント等)の使用 /Slides (PowerPoint, etc.)
上記以外の視聴覚教材の使用 /Audiovisual Materials Other than Those Listed Above
個人発表 /Individual Presentations
グループ発表 /Group Presentations
ディスカッション・ディベート /Discussion/Debate
実技・実習・実験 /Practicum/Experiments/Practical Training
学内の教室外施設の利用 /Use of On-Campus Facilities Outside the Classroom
校外実習・フィールドワーク /Field Work
上記いずれも用いない予定 /None of the above

【授業時間外(予習・復習等)の学修 / Study Required Outside of Class】

授業時間では全体での課題の検討や議論を集中的に行う。そのため関連文献の輪読や検討,授業時に全体で議論する課題の事前検討などの作業を授業時間外にサブゼミを組織しておこなってもらう。

【成績評価方法・基準 / Evaluation】

種類 (Kind)割合 (%)基準 (Criteria)
平常点 (In-class Points)100 最終レポート(Final Report)(40%)
出席・演習への参加度(60%)
備考 (Notes)

【テキスト / Textbooks】

その他 (Others)
特に指定しない。適宜案内する。

【参考文献 / Readings】

その他 (Others)
適宜紹介する。

【履修にあたって求められる能力 / Abilities Required to Take the Course】

【学生が準備すべき機器等 / Equipment, etc., that Students Should Prepare】

【その他 / Others】

【注意事項 / Notice】