日本語 English
開講年度/ Academic YearAcademic Year |
20242024 |
科目設置学部/ CollegeCollege |
ビジネスデザイン研究科/Graduate School of Business AdministrationGraduate School of Business Administration |
科目コード等/ Course CodeCourse Code |
VG788/VG788VG788 |
テーマ・サブタイトル等/ Theme・SubtitleTheme・Subtitle |
|
授業形態/ Class FormatClass Format |
対面(全回対面)/Face to face (all classes are face-to-face)Face to face (all classes are face-to-face) |
授業形態(補足事項)/ Class Format (Supplementary Items)Class Format (Supplementary Items) |
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授業形式/ Class StyleCampus |
演習・ゼミ/SeminarSeminar |
校地/ CampusCampus |
池袋/IkebukuroIkebukuro |
学期/ SemesterSemester |
秋学期他/Fall OthersFall Others |
曜日時限・教室/ DayPeriod・RoomDayPeriod・Room |
ログインして教室を表示する(Log in to view the classrooms.) |
単位/ CreditsCredits |
22 |
科目ナンバリング/ Course NumberCourse Number |
BDS6020 |
使用言語/ LanguageLanguage |
日本語/JapaneseJapanese |
履修登録方法/ Class Registration MethodClass Registration Method |
その他登録/"Other" Registration"Other" Registration |
配当年次/ Assigned YearAssigned Year |
配当年次は開講学部のR Guideに掲載している科目表で確認してください。配当年次は開講学部のR Guideに掲載している科目表で確認してください。 |
先修規定/ Prerequisite RegulationsPrerequisite Regulations |
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他学部履修可否/ Acceptance of Other CollegesAcceptance of Other Colleges |
履修登録システムの『他学部・他研究科履修不許可科目一覧』で確認してください。 |
履修中止可否/ Course CancellationCourse Cancellation |
-(履修中止制度なし/ No system for cancellation) |
オンライン授業60単位制限対象科目/ Online Classes Subject to 60-Credit Upper LimitOnline Classes Subject to 60-Credit Upper Limit |
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学位授与方針との関連/ Relationship with Degree PolicyRelationship with Degree Policy |
各授業科目は、学部・研究科の定める学位授与方針(DP)や教育課程編成の方針(CP)に基づき、カリキュラム上に配置されています。詳細はカリキュラム・マップで確認することができます。 |
備考/ NotesNotes |
Acquire the necessary knowledge and skills to complete a master's academic paper.
In this discipline, the fundamental interest is to study modern problems, especially globalization and innovation creation, as well as to arrange theoretical development and the main theories of Organizational Management.
Moreover, we will guide students who have an interest in the following areas:
1) Research on current issues in hospitality business
2) Comparative study of international management of hospitality business
3) Research on new businesses in the fields of hospitality business
4) Research on luxury business as a new area of tourism research
5) Research on corporate organization
6) Research on the relationship between organizations and society
7) Research on the relationship between organizations and individuals
1 | 研究対象の検討 |
2 | 研究テーマ・仮説の検討 |
3 | 研究意義の検討 |
4 | 研究方法の検討 |
5 | 仮説とその検定 |
6 | 目次の作成 |
7 | 先行研究の整理 |
8 | 参考文献と注釈 |
9 | 論文の体裁と表記 |
10 | 論文作成の指導1 |
11 | 論文作成の指導2 |
12 | 論文作成の指導3 |
13 | プレゼンテーションの指導1 |
14 | プレゼンテーションの指導2 |
板書 /Writing on the Board
スライド(パワーポイント等)の使用 /Slides (PowerPoint, etc.)
上記以外の視聴覚教材の使用 /Audiovisual Materials Other than Those Listed Above
個人発表 /Individual Presentations
グループ発表 /Group Presentations
ディスカッション・ディベート /Discussion/Debate
実技・実習・実験 /Practicum/Experiments/Practical Training
学内の教室外施設の利用 /Use of On-Campus Facilities Outside the Classroom
校外実習・フィールドワーク /Field Work
上記いずれも用いない予定 /None of the above
同一担当教員の修了研究Aを履修していること。
種類 (Kind) | 割合 (%) | 基準 (Criteria) |
---|---|---|
平常点 (In-class Points) | 100 |
授業への取組み(100%) |
備考 (Notes) | ||
その他 (Others) | |||||
---|---|---|---|---|---|
特に指定しない。 |
その他 (Others) | |||||
---|---|---|---|---|---|
授業において必要に応じて指示する。 |
本科目では、全授業回数の50%以上がディスカッションなど双方向形式の授業によって運営されます。
修士論文の完成に向けて、必要な知識およびスキルを習得する。
Acquire the necessary knowledge and skills to complete a master's academic paper.
本科目では,経営組織論の理論的発展および主要理論を整理するとともに,現代的な課題,なかでもグローバル化とイノベーション創出をテーマとして研究することが,基本的な関心である。
そのうえで,以下の領域に関心のある学生を指導する。
1)ホスピタリティ・ビジネスにおける今日的課題に関する研究
2)ホスピタリティ・ビジネスの国際経営比較研究
3)ホスピタリティ・ビジネス分野におけるニュー・ビジネスに関する研究
4)観光研究の新領域としてのラグジュアリービジネスに関する研究
5)企業組織に関する研究
6)組織と社会との関係に関する研究
7)組織と個人との関係に関する研究
In this discipline, the fundamental interest is to study modern problems, especially globalization and innovation creation, as well as to arrange theoretical development and the main theories of Organizational Management.
Moreover, we will guide students who have an interest in the following areas:
1) Research on current issues in hospitality business
2) Comparative study of international management of hospitality business
3) Research on new businesses in the fields of hospitality business
4) Research on luxury business as a new area of tourism research
5) Research on corporate organization
6) Research on the relationship between organizations and society
7) Research on the relationship between organizations and individuals
1 | 研究対象の検討 |
2 | 研究テーマ・仮説の検討 |
3 | 研究意義の検討 |
4 | 研究方法の検討 |
5 | 仮説とその検定 |
6 | 目次の作成 |
7 | 先行研究の整理 |
8 | 参考文献と注釈 |
9 | 論文の体裁と表記 |
10 | 論文作成の指導1 |
11 | 論文作成の指導2 |
12 | 論文作成の指導3 |
13 | プレゼンテーションの指導1 |
14 | プレゼンテーションの指導2 |
板書 /Writing on the Board
スライド(パワーポイント等)の使用 /Slides (PowerPoint, etc.)
上記以外の視聴覚教材の使用 /Audiovisual Materials Other than Those Listed Above
個人発表 /Individual Presentations
グループ発表 /Group Presentations
ディスカッション・ディベート /Discussion/Debate
実技・実習・実験 /Practicum/Experiments/Practical Training
学内の教室外施設の利用 /Use of On-Campus Facilities Outside the Classroom
校外実習・フィールドワーク /Field Work
上記いずれも用いない予定 /None of the above
同一担当教員の修了研究Aを履修していること。
種類 (Kind) | 割合 (%) | 基準 (Criteria) |
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平常点 (In-class Points) | 100 |
授業への取組み(100%) |
備考 (Notes) | ||
その他 (Others) | |||||
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特に指定しない。 |
その他 (Others) | |||||
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授業において必要に応じて指示する。 |
本科目では、全授業回数の50%以上がディスカッションなど双方向形式の授業によって運営されます。