日本語 English
開講年度/ Academic YearAcademic Year |
20242024 |
科目設置学部/ CollegeCollege |
ビジネスデザイン研究科/Graduate School of Business AdministrationGraduate School of Business Administration |
科目コード等/ Course CodeCourse Code |
VG983/VG983VG983 |
テーマ・サブタイトル等/ Theme・SubtitleTheme・Subtitle |
|
授業形態/ Class FormatClass Format |
対面(全回対面)/Face to face (all classes are face-to-face)Face to face (all classes are face-to-face) |
授業形態(補足事項)/ Class Format (Supplementary Items)Class Format (Supplementary Items) |
|
授業形式/ Class StyleCampus |
演習・ゼミ/SeminarSeminar |
校地/ CampusCampus |
池袋/IkebukuroIkebukuro |
学期/ SemesterSemester |
春学期他/Spring OthersSpring Others |
曜日時限・教室/ DayPeriod・RoomDayPeriod・Room |
ログインして教室を表示する(Log in to view the classrooms.) |
単位/ CreditsCredits |
22 |
科目ナンバリング/ Course NumberCourse Number |
BDS6020 |
使用言語/ LanguageLanguage |
日本語/JapaneseJapanese |
履修登録方法/ Class Registration MethodClass Registration Method |
その他登録/"Other" Registration"Other" Registration |
配当年次/ Assigned YearAssigned Year |
配当年次は開講学部のR Guideに掲載している科目表で確認してください。配当年次は開講学部のR Guideに掲載している科目表で確認してください。 |
先修規定/ Prerequisite RegulationsPrerequisite Regulations |
|
他学部履修可否/ Acceptance of Other CollegesAcceptance of Other Colleges |
履修登録システムの『他学部・他研究科履修不許可科目一覧』で確認してください。 |
履修中止可否/ Course CancellationCourse Cancellation |
-(履修中止制度なし/ No system for cancellation) |
オンライン授業60単位制限対象科目/ Online Classes Subject to 60-Credit Upper LimitOnline Classes Subject to 60-Credit Upper Limit |
|
学位授与方針との関連/ Relationship with Degree PolicyRelationship with Degree Policy |
各授業科目は、学部・研究科の定める学位授与方針(DP)や教育課程編成の方針(CP)に基づき、カリキュラム上に配置されています。詳細はカリキュラム・マップで確認することができます。 |
備考/ NotesNotes |
Completion of a master's thesis.
Provide guidance for creating master's theses in the field of business strategy. This includes assisting with selecting research topics, setting hypotheses, conducting surveys and analyses, and organizing the thesis as a coherent piece through discussions.
1 | 修了研究の進め方 |
2 | 研究テーマ選定① |
3 | 研究テーマ選定② |
4 | 研究テーマ選定③ |
5 | 研究テーマ選定④ |
6 | 先行研究レビュー① |
7 | 先行研究レビュー② |
8 | 先行研究レビュー③ |
9 | 先行研究レビュー④ |
10 | 研究課題の設定① |
11 | 研究課題の設定② |
12 | 研究課題の設定③ |
13 | 研究課題の設定④ |
14 | まとめ |
板書 /Writing on the Board
スライド(パワーポイント等)の使用 /Slides (PowerPoint, etc.)
上記以外の視聴覚教材の使用 /Audiovisual Materials Other than Those Listed Above
個人発表 /Individual Presentations
グループ発表 /Group Presentations
ディスカッション・ディベート /Discussion/Debate
実技・実習・実験 /Practicum/Experiments/Practical Training
学内の教室外施設の利用 /Use of On-Campus Facilities Outside the Classroom
校外実習・フィールドワーク /Field Work
上記いずれも用いない予定 /None of the above
各自予習のうえ発表していただく
種類 (Kind) | 割合 (%) | 基準 (Criteria) |
---|---|---|
平常点 (In-class Points) | 100 |
研究内容(発表・進捗状況等の研究内容)(60%) ゼミ貢献(討議参加等のゼミへの貢献)(40%) |
備考 (Notes) | ||
なし/None
本科目では、全授業回数の50%以上がディスカッションなど双方向形式の授業によって運営されます。
修士論文の完成を目指す。
Completion of a master's thesis.
主に経営戦略分野における修士論文作成の指導を実施する。研究テーマの選定から、仮説設定、調査分析、論文としてのとりまとめまでを、討論を通じて指導する。
Provide guidance for creating master's theses in the field of business strategy. This includes assisting with selecting research topics, setting hypotheses, conducting surveys and analyses, and organizing the thesis as a coherent piece through discussions.
1 | 修了研究の進め方 |
2 | 研究テーマ選定① |
3 | 研究テーマ選定② |
4 | 研究テーマ選定③ |
5 | 研究テーマ選定④ |
6 | 先行研究レビュー① |
7 | 先行研究レビュー② |
8 | 先行研究レビュー③ |
9 | 先行研究レビュー④ |
10 | 研究課題の設定① |
11 | 研究課題の設定② |
12 | 研究課題の設定③ |
13 | 研究課題の設定④ |
14 | まとめ |
板書 /Writing on the Board
スライド(パワーポイント等)の使用 /Slides (PowerPoint, etc.)
上記以外の視聴覚教材の使用 /Audiovisual Materials Other than Those Listed Above
個人発表 /Individual Presentations
グループ発表 /Group Presentations
ディスカッション・ディベート /Discussion/Debate
実技・実習・実験 /Practicum/Experiments/Practical Training
学内の教室外施設の利用 /Use of On-Campus Facilities Outside the Classroom
校外実習・フィールドワーク /Field Work
上記いずれも用いない予定 /None of the above
各自予習のうえ発表していただく
種類 (Kind) | 割合 (%) | 基準 (Criteria) |
---|---|---|
平常点 (In-class Points) | 100 |
研究内容(発表・進捗状況等の研究内容)(60%) ゼミ貢献(討議参加等のゼミへの貢献)(40%) |
備考 (Notes) | ||
なし/None
本科目では、全授業回数の50%以上がディスカッションなど双方向形式の授業によって運営されます。