日本語

Course Code etc
Academic Year 2024
College Graduate School of Business Administration
Course Code WG264
Theme・Subtitle
Class Format Face to face (all classes are face-to-face)
Class Format (Supplementary Items)
Campus Other
Campus Ikebukuro
Semester Fall Others
DayPeriod・Room
ログインして教室を表示する(Log in to view the classrooms.)
Credits 2
Course Number BDS7003
Language Others
Class Registration Method Course Code Registration
Assigned Year 配当年次は開講学部のR Guideに掲載している科目表で確認してください。
Prerequisite Regulations
Acceptance of Other Colleges 履修登録システムの『他学部・他研究科履修不許可科目一覧』で確認してください。
Course Cancellation -(履修中止制度なし/ No system for cancellation)
Online Classes Subject to 60-Credit Upper Limit
Relationship with Degree Policy 各授業科目は、学部・研究科の定める学位授与方針(DP)や教育課程編成の方針(CP)に基づき、カリキュラム上に配置されています。詳細はカリキュラム・マップで確認することができます。
Notes

【Course Objectives】

The aim is to acquire the higher ability to understand the relationship between agriculture and the food industry from a "food system" approach, and acquire advanced skills for setting subject for writing papers, formulating research plans, and conducting research.

【Course Contents】

Students will conduct an intensive review of previous research in line with their own interests and subjects. Based on this, they will proceed with setting new and original theme and writing thesis.

Japanese Items

【授業計画 / Course Schedule】

1 研究の進め方について
2 テーマの選定,仮説設定について
3 先行研究の収集・分析(1)
4 先行研究の収集・分析(2)
5 実証研究の進め方(1)
6 実証研究の進め方(2)
7 実証研究の進め方(3)
8 論文作法について(1)
9 論文作法について(2)
10 論文作法について(3)
11 論文作成の実際(1)
12 論文作成の実際(2)
13 論文作成の実際(3)
14 論文作成の実際(4)

【活用される授業方法 / Teaching Methods Used】

板書 /Writing on the Board
スライド(パワーポイント等)の使用 /Slides (PowerPoint, etc.)
上記以外の視聴覚教材の使用 /Audiovisual Materials Other than Those Listed Above
個人発表 /Individual Presentations
グループ発表 /Group Presentations
ディスカッション・ディベート /Discussion/Debate
実技・実習・実験 /Practicum/Experiments/Practical Training
学内の教室外施設の利用 /Use of On-Campus Facilities Outside the Classroom
校外実習・フィールドワーク /Field Work
上記いずれも用いない予定 /None of the above

【授業時間外(予習・復習等)の学修 / Study Required Outside of Class】

Canvas LMS にて随時指示するので,確認のうえ準備学習すること。

【成績評価方法・基準 / Evaluation】

種類 (Kind)割合 (%)基準 (Criteria)
平常点 (In-class Points)100 授業参加度(40%)
授業時の発表(30%)
授業時のレポート(30%)
備考 (Notes)

【テキスト / Textbooks】

その他 (Others)
授業時に随時指示する。

【参考文献 / Readings】

【履修にあたって求められる能力 / Abilities Required to Take the Course】

【学生が準備すべき機器等 / Equipment, etc., that Students Should Prepare】

【その他 / Others】

【注意事項 / Notice】