日本語 English
開講年度/ Academic YearAcademic Year |
20242024 |
科目設置学部/ CollegeCollege |
ビジネスデザイン研究科/Graduate School of Business AdministrationGraduate School of Business Administration |
科目コード等/ Course CodeCourse Code |
WG264/WG264WG264 |
テーマ・サブタイトル等/ Theme・SubtitleTheme・Subtitle |
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授業形態/ Class FormatClass Format |
対面(全回対面)/Face to face (all classes are face-to-face)Face to face (all classes are face-to-face) |
授業形態(補足事項)/ Class Format (Supplementary Items)Class Format (Supplementary Items) |
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授業形式/ Class StyleCampus |
その他/OtherOther |
校地/ CampusCampus |
池袋/IkebukuroIkebukuro |
学期/ SemesterSemester |
秋学期他/Fall OthersFall Others |
曜日時限・教室/ DayPeriod・RoomDayPeriod・Room |
ログインして教室を表示する(Log in to view the classrooms.) |
単位/ CreditsCredits |
22 |
科目ナンバリング/ Course NumberCourse Number |
BDS7003 |
使用言語/ LanguageLanguage |
その他/OthersOthers |
履修登録方法/ Class Registration MethodClass Registration Method |
科目コード登録/Course Code RegistrationCourse Code Registration |
配当年次/ Assigned YearAssigned Year |
配当年次は開講学部のR Guideに掲載している科目表で確認してください。配当年次は開講学部のR Guideに掲載している科目表で確認してください。 |
先修規定/ Prerequisite RegulationsPrerequisite Regulations |
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他学部履修可否/ Acceptance of Other CollegesAcceptance of Other Colleges |
履修登録システムの『他学部・他研究科履修不許可科目一覧』で確認してください。 |
履修中止可否/ Course CancellationCourse Cancellation |
-(履修中止制度なし/ No system for cancellation) |
オンライン授業60単位制限対象科目/ Online Classes Subject to 60-Credit Upper LimitOnline Classes Subject to 60-Credit Upper Limit |
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学位授与方針との関連/ Relationship with Degree PolicyRelationship with Degree Policy |
各授業科目は、学部・研究科の定める学位授与方針(DP)や教育課程編成の方針(CP)に基づき、カリキュラム上に配置されています。詳細はカリキュラム・マップで確認することができます。 |
備考/ NotesNotes |
The aim is to acquire the higher ability to understand the relationship between agriculture and the food industry from a "food system" approach, and acquire advanced skills for setting subject for writing papers, formulating research plans, and conducting research.
Students will conduct an intensive review of previous research in line with their own interests and subjects. Based on this, they will proceed with setting new and original theme and writing thesis.
1 | 研究の進め方について |
2 | テーマの選定,仮説設定について |
3 | 先行研究の収集・分析(1) |
4 | 先行研究の収集・分析(2) |
5 | 実証研究の進め方(1) |
6 | 実証研究の進め方(2) |
7 | 実証研究の進め方(3) |
8 | 論文作法について(1) |
9 | 論文作法について(2) |
10 | 論文作法について(3) |
11 | 論文作成の実際(1) |
12 | 論文作成の実際(2) |
13 | 論文作成の実際(3) |
14 | 論文作成の実際(4) |
板書 /Writing on the Board
スライド(パワーポイント等)の使用 /Slides (PowerPoint, etc.)
上記以外の視聴覚教材の使用 /Audiovisual Materials Other than Those Listed Above
個人発表 /Individual Presentations
グループ発表 /Group Presentations
ディスカッション・ディベート /Discussion/Debate
実技・実習・実験 /Practicum/Experiments/Practical Training
学内の教室外施設の利用 /Use of On-Campus Facilities Outside the Classroom
校外実習・フィールドワーク /Field Work
上記いずれも用いない予定 /None of the above
Canvas LMS にて随時指示するので,確認のうえ準備学習すること。
種類 (Kind) | 割合 (%) | 基準 (Criteria) |
---|---|---|
平常点 (In-class Points) | 100 |
授業参加度(40%) 授業時の発表(30%) 授業時のレポート(30%) |
備考 (Notes) | ||
その他 (Others) | |||||
---|---|---|---|---|---|
授業時に随時指示する。 |
農業および食品産業との関連性を「フードシステム」の視点で理解する能力を身につけて,論文作成に向けた課題設定と研究計画の立案,調査研究のための高度な能力を身につける。
The aim is to acquire the higher ability to understand the relationship between agriculture and the food industry from a "food system" approach, and acquire advanced skills for setting subject for writing papers, formulating research plans, and conducting research.
履修者は,各自の問題意識にそった先行研究について周到なレビューを行う。その上で,新規性とオリジナリティのある課題設定,論文作成を進める。
Students will conduct an intensive review of previous research in line with their own interests and subjects. Based on this, they will proceed with setting new and original theme and writing thesis.
1 | 研究の進め方について |
2 | テーマの選定,仮説設定について |
3 | 先行研究の収集・分析(1) |
4 | 先行研究の収集・分析(2) |
5 | 実証研究の進め方(1) |
6 | 実証研究の進め方(2) |
7 | 実証研究の進め方(3) |
8 | 論文作法について(1) |
9 | 論文作法について(2) |
10 | 論文作法について(3) |
11 | 論文作成の実際(1) |
12 | 論文作成の実際(2) |
13 | 論文作成の実際(3) |
14 | 論文作成の実際(4) |
板書 /Writing on the Board
スライド(パワーポイント等)の使用 /Slides (PowerPoint, etc.)
上記以外の視聴覚教材の使用 /Audiovisual Materials Other than Those Listed Above
個人発表 /Individual Presentations
グループ発表 /Group Presentations
ディスカッション・ディベート /Discussion/Debate
実技・実習・実験 /Practicum/Experiments/Practical Training
学内の教室外施設の利用 /Use of On-Campus Facilities Outside the Classroom
校外実習・フィールドワーク /Field Work
上記いずれも用いない予定 /None of the above
Canvas LMS にて随時指示するので,確認のうえ準備学習すること。
種類 (Kind) | 割合 (%) | 基準 (Criteria) |
---|---|---|
平常点 (In-class Points) | 100 |
授業参加度(40%) 授業時の発表(30%) 授業時のレポート(30%) |
備考 (Notes) | ||
その他 (Others) | |||||
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授業時に随時指示する。 |