日本語 English
開講年度/ Academic YearAcademic Year |
20232023 |
科目設置学部/ CollegeCollege |
全学共通科目・全学共通カリキュラム(言語系)/University-wide Liberal Arts Courses (Language Courses)University-wide Liberal Arts Courses (Language Courses) |
科目コード等/ Course CodeCourse Code |
スペイン語/SpanishSpanish |
テーマ・サブタイトル等/ Theme・SubtitleTheme・Subtitle |
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授業形態/ Class FormatClass Format |
対面(全回対面)/Face to face (all classes are face-to-face)Face to face (all classes are face-to-face) |
授業形態(補足事項)/ Class Format (Supplementary Items)Class Format (Supplementary Items) |
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授業形式/ Class StyleCampus |
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校地/ CampusCampus |
池袋/IkebukuroIkebukuro |
学期/ SemesterSemester |
春学期/Spring SemesterSpring Semester |
曜日時限・教室/ DayPeriod・RoomDayPeriod・Room |
水2・5508/Wed.2・5508 Wed.2・5508 |
単位/ CreditCredit |
11 |
科目ナンバリング/ Course NumberCourse Number |
LNS2013 |
使用言語/ LanguageLanguage |
その他/OthersOthers |
履修登録方法/ Class Registration MethodClass Registration Method |
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配当年次/ Grade (Year) RequiredGrade (Year) Required |
配当年次は開講学部のR Guideに掲載している科目表で確認してください。配当年次は開講学部のR Guideに掲載している科目表で確認してください。 |
先修規定/ prerequisite regulationsprerequisite regulations |
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他学部履修可否/ Acceptance of Other CollegesAcceptance of Other Colleges |
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履修中止可否/ course cancellationcourse cancellation |
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オンライン授業60単位制限対象科目/ Online Classes Subject to 60-Credit Upper LimitOnline Classes Subject to 60-Credit Upper Limit |
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学位授与方針との関連/ Relationship with Degree PolicyRelationship with Degree Policy |
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備考/ NotesNotes |
抽選登録科目 定員30名 自由科目基礎科目 |
テキスト用コード/ Text CodeText Code |
FN750 |
The goal of this class is to provide students with an insight into the various cuisines of the Spanish-speaking world, while progressing their Spanish language skills at the level of Common European Framework of Reference for Languages (CEFR) A2.
Students will be able to know the diverse cuisines of the vast Spanish-speaking world, utilizing their Spanish skills that they learned in the first-year. They will read one or two recipes per class. Students will not only hone their reading skills and expand vocabulary in Spanish but also improve their listening comprehension. Students will also develop the ability to write and do presentation in Spanish.
※Please refer to Japanese Page for details including evaluations, textbooks and others.
この授業は,ヨーロッパ言語共通参照枠(CEFR)A2程度のスペイン語力を豊かに養いつつ,スペイン語圏のさまざまな料理の見識を深めることを目標とします。
The goal of this class is to provide students with an insight into the various cuisines of the Spanish-speaking world, while progressing their Spanish language skills at the level of Common European Framework of Reference for Languages (CEFR) A2.
広大なスペイン語圏の多様な料理について知見を広めていきます。1年次の必修科目で学んだスペイン語を活かし,1回の授業で1〜2種類のレシピを読み進めます。スペイン語の読解力・語彙力に加え,聴解力も伸ばしていきます。また,スペイン語で平易な文を書き文章を書く力,ならびに発表を通してプレゼンする力も培うことを目指します。
Students will be able to know the diverse cuisines of the vast Spanish-speaking world, utilizing their Spanish skills that they learned in the first-year. They will read one or two recipes per class. Students will not only hone their reading skills and expand vocabulary in Spanish but also improve their listening comprehension. Students will also develop the ability to write and do presentation in Spanish.
1 | オリエンテーション,レシピ1 |
2 | レシピ2 |
3 | レシピ3 |
4 | レシピ4 |
5 | レシピ5 |
6 | レシピ6 |
7 | レシピ7 |
8 | レシピ8 |
9 | レシピ9 |
10 | レシピ10 |
11 | 作文,発表準備1 |
12 | 作文,発表準備2 |
13 | 発表 |
14 | テスト,まとめ |
板書 /Writing on the Board
スライド(パワーポイント等)の使用 /Slides (PowerPoint, etc.)
上記以外の視聴覚教材の使用 /Audiovisual Materials Other than Those Listed Above
個人発表 /Individual Presentations
グループ発表 /Group Presentations
ディスカッション・ディベート /Discussion/Debate
実技・実習・実験 /Practicum/Experiments/Practical Training
学内の教室外施設の利用 /Use of On-Campus Facilities Outside the Classroom
校外実習・フィールドワーク /Field Work
上記いずれも用いない予定 /None of the above
予習:主に食材や料理に関する語彙の学習(毎週授業冒頭に単語テストを行います)。
復習:必要に応じて課題を出します。課題に関する指示は,適宜履修者に対して行います。
種類 (Kind) | 割合 (%) | 基準 (Criteria) |
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平常点 (In-class Points) | 100 |
最終テスト(Final Test)(30%) 作文&発表(30%) 単語テスト等課題・授業参加度(40%) |
備考 (Notes) | ||
その他 (Others) | |||||
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; puntoycoma (online) |
No | 著者名 (Author/Editor) | 書籍名 (Title) | 出版社 (Publisher) | 出版年 (Date) | ISBN/ISSN |
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1 | Marisa de Parada, Paloma Puente Ortega y Eugenia Mota | Descubre La gastronomía | Edelsa | 2019 | 9788490818534 |
積極的に学ぶ,意欲のある学生を歓迎します。
質問は授業前後あるいはオフィスアワーで受け付けます。
母語話者は履修してはならない。単位修得できないため注意すること。