日本語 English
開講年度/ Academic YearAcademic Year |
20232023 |
科目設置学部/ CollegeCollege |
観光学研究科/Graduate School of TourismGraduate School of Tourism |
科目コード等/ Course CodeCourse Code |
UA554/UA554UA554 |
テーマ・サブタイトル等/ Theme・SubtitleTheme・Subtitle |
観光経営分野の研究について学習する |
授業形態/ Class FormatClass Format |
対面(全回対面)/Face to face (all classes are face-to-face)Face to face (all classes are face-to-face) |
授業形態(補足事項)/ Class Format (Supplementary Items)Class Format (Supplementary Items) |
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授業形式/ Class StyleCampus |
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校地/ CampusCampus |
新座/NiizaNiiza |
学期/ SemesterSemester |
秋学期/Fall semesterFall semester |
曜日時限・教室/ DayPeriod・RoomDayPeriod・Room |
水2・N228/Wed.2・N228 Wed.2・N228 |
単位/ CreditCredit |
22 |
科目ナンバリング/ Course NumberCourse Number |
TRG5300 |
使用言語/ LanguageLanguage |
日本語/JapaneseJapanese |
履修登録方法/ Class Registration MethodClass Registration Method |
科目コード登録/Course Code RegistrationCourse Code Registration |
配当年次/ Grade (Year) RequiredGrade (Year) Required |
配当年次は開講学部のR Guideに掲載している科目表で確認してください。配当年次は開講学部のR Guideに掲載している科目表で確認してください。 |
先修規定/ prerequisite regulationsprerequisite regulations |
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他学部履修可否/ Acceptance of Other CollegesAcceptance of Other Colleges |
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履修中止可否/ course cancellationcourse cancellation |
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オンライン授業60単位制限対象科目/ Online Classes Subject to 60-Credit Upper LimitOnline Classes Subject to 60-Credit Upper Limit |
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学位授与方針との関連/ Relationship with Degree PolicyRelationship with Degree Policy |
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備考/ NotesNotes |
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テキスト用コード/ Text CodeText Code |
UA554 |
Students will learn about research trends in the tourism management field, and create a written research plan for their own topics.
In order to grasp the research trends in the tourism management field,
students will have discussions while doing critical reading of primarily English-language literature separated by topic. Based on literature research, each student will select his or her own research topic and make a written research plan in English.
※Please refer to Japanese Page for details including evaluations, textbooks and others.
観光経営分野の研究動向を学習し、自分のテーマで研究計画書を作成する。
Students will learn about research trends in the tourism management field, and create a written research plan for their own topics.
観光経営分野の研究動向を把握するために、主に英文文献を中心にテーマ別に
Critical Reading をしながら、Discussion を行う。文献研究を踏まえ、自身の研究テーマを選定し、英語で研究計画書を作成する。
In order to grasp the research trends in the tourism management field,
students will have discussions while doing critical reading of primarily English-language literature separated by topic. Based on literature research, each student will select his or her own research topic and make a written research plan in English.
1 | Introduction |
2 | Reading & Discussion - Destination Managementに関する研究1 |
3 | Reading & Discussion - Destination Managementに関する研究2 |
4 | Reading & Discussion - Hotel Managementに関する研究1 |
5 | Reading & Discussion - Hotel Managementに関する研究2 |
6 | Reading & Discussion - Event Managementに関する研究1 |
7 | Reading & Discussion - Event Managementに関する研究2 |
8 | Reading & Discussion - F&B Managementに関する研究1 |
9 | Reading & Discussion - F&B Managementに関する研究2 |
10 | Reading & Discussion - Special Issues |
11 | 研究テーマの構想 |
12 | 研究計画書の作成 |
13 | 研究計画の発表 |
14 | まとめ |
板書 /Writing on the Board
スライド(パワーポイント等)の使用 /Slides (PowerPoint, etc.)
上記以外の視聴覚教材の使用 /Audiovisual Materials Other than Those Listed Above
個人発表 /Individual Presentations
グループ発表 /Group Presentations
ディスカッション・ディベート /Discussion/Debate
実技・実習・実験 /Practicum/Experiments/Practical Training
学内の教室外施設の利用 /Use of On-Campus Facilities Outside the Classroom
校外実習・フィールドワーク /Field Work
上記いずれも用いない予定 /None of the above
英文ジャーナルの検索方法を学習し、興味があるテーマの英文論文を読む訓練をすること。
種類 (Kind) | 割合 (%) | 基準 (Criteria) |
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平常点 (In-class Points) | 100 |
最終レポート(Final Report)(40%) 毎回の授業への準備(60%) |
備考 (Notes) | ||
その他 (Others) | |||||
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観光経営分野の英文ジャーナルの論文を主に使用する |
その他 (Others) | |||||
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適宜授業中に紹介する |
適宜授業中に紹介する